ابتلا به آبله میمون در ایران

تایید اولین مورد ابتلا به آبله میمون در ایران

ابتلا به آبله میمون در ایران

به گزارش رسانه های ایران و به نقل از پدرام پاک آیین، سخنگوی وزارت بهداشت، سه‌شنبه ۲۵ مرداد اولین مورد ابتلا به آبله میمون در ایران ثبت شد.

 

به گزارش ره آوردنیوز به نقل از یورونیوز، مبتلا به آبله میمون در ایران خانمی ۳۴ ساله و ساکن اهواز است که پس از مشاهده ضایعات پوستی به همراه خانواده‌اش مراجع بهداشتی مربوطه را مطلع ساخته است.

 

این بیمار بلافاصله قرنطینه شده و پس از تایید آزمایش‌های اولیه و نهایی در حال طی کردن دوره بیماری در منزل خود است. پدرام پاک آیین همچنین تصریح کرد که ویروس آبله میمون کشندگی بالایی ندارد.

 

ره آوردنیوز را در اینستاگرام دنبال کنید؛ روی نوشته کلیک کنید…

 

تا کنون بیش از ۳۱هزار مورد ابتلا به این ویروس در سراسر جهان گزارش شده است.

 

پیش‌تر گزارش‌هایی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر مشاهده این بیماری در اهواز منتشر شده بود اما محمد علوی، رئیس مرکز بهداشت خوزستان آن‌ها را تکذیب کرده بود.

اولین مورد مرگ بر اثر بیماری آبله میمون در آسیا، روز اول آگوست و در هند گزارش شد و بیمار مردی ۲۲ ساله بود.

 

علائم آبله میمون

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز ۴ اوت، در پی درخواست مقامات بهداشتی این کشور، وضعیت فعلی شیوع آبله میمون در آمریکا را شرایطی اضطراری برای بهداشت و سلامت عمومی اعلام کرد.

 

این ویروس از طریق تماس نزدیک با حیوان یا شخص آلوده به انسان منتقل می‌شود اما موارد انتقال قطره‌ای از طریق تنفس و خوردن گوشت آلوده هم گزارش شده است.

 

تب، سردرد، تورم غدد لنفاوی، احساس خستگی و دردهای عضلانی از علائم اولیه بیماری آبله میمون هستند.

 

مطالب مرتبط…

علائم آبله میمون و راه‌های پیشگیری از آن

نحوه سرایت آبله میمون چیست؟

 

عملکرد ویروس آبله میمون دو مرحله‌ای است. در مرحله اول که بین ۵ تا ۲۱ روز طول می‌کشد، بیمار هیچ علائمی بروز نمی‌دهد و امکان انتقال فرد به فرد بیماری وجود ندارد، اما پس از آن، در مرحله دوم تاول‌ها و ضایعات پوستی ابتدا به صورت مسطح و پس از مدتی به شکل برجسته ظاهر شده، آرام آرام تغییر رنگ می‌دهند و پس از پوسته‌ریزی محو می‌شوند.

در حالی که این بیماری تا کنون به عنوان یک بیماری عفونت مقاربتی برچسب نخورده و می تواند هر کسی را آلوده کند با این وجود مردانی که با یکدیگر رابطه جنسی دارند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به آن هستند.

 

نشانه های آبله میمون

عامل بیماری آبله میمون ویروسی مرتبط با بیماری آبله است که پیش از این به طور محدود در قاره آفریقا شیوع پیدا کرده بود. با این حال این ویروس طی ماه‌های گذشته در دیگر مناطق جهان به ویژه اروپا باعث ابتلای افراد به بیماری آبله میمون شده است.

 

موارد در اروپا و سایر نقاط جهان هم بسیار نادرتر بوده است و در کل یک بیماری کم‌خطر محسوب می‌شود.

 

آبله میمون در ظاهر شبیه آبله مرغان است و با جوش و لکه‌های قرمز و همچنین احساس ناخوشی همراه است.

 

بیماری آبله میمون به طور معمول بین دو تا چهار هفته طول می‌کشد. دوره پنهان بیماری پس از ابتلای افراد به ویروس بین پنج تا ۲۱ روز است. به عبارت دیگر علائم بیماری در مبتلایان بین پنج تا ۲۱ روز پس از ورود ویروس به بدن بروز می‌کند.

 

 

درباره‌ی morteza rahavard

دانش آموخته علوم سیاسی

همچنین ببینید

انقلاب مجارستان

انقلاب مجارستان/ اتحاد جماهیر شوروی چگونه قیام ملی مجارستان را به خاک و خون کشید؟

انقلاب مجارستان یک قیام ملی خودجوش بود که توسط تانک‌ها و سربازان اتحاد جماهیر شوروی در 4 نوامبر 1956 سرکوب شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *