فهرست مطالب
مقامات فدرال رزرو نرخ بهره اصلی خود را ۰.۷۵درصد افزایش دادند که این رقم بزرگترین افزایش از سال ١٩٩۴ است.
به گزارش ره آورد نیوز به نقل از یورونیوز، بانک مرکزی گفت این نرخ را به ۱.۵ تا ۱.۷۵ درصد میرساند.
این سومین افزایش نرخ بهره در آمریکا از ماه مارس تاکنون است و بعد از آن انجام میشود که تورم ماه پیش جهش غیرمنتظرهای داشت.
این بانک گفت که افزایش بیشتر نرخ بهره محتمل است.
ره آورد نیوز را در اینستاگرام دنبال کنید؛ روی نوشته کلیک کنید…
فدرال رزرو همچنین اعلام کرد انتظار دارد تورم امسال ۵.۲ درصد باشد، این در حالی است که در ماه مارس تورم ۴.۳ درصد را برای امسال پیشبینی کرده بود. بنابراین در جلسات بعدی خود در سال ۲۰۲۲ نرخ بهره با افزایش بیشتری روبرو میشود.
نرخ تورم در آمریکا در حال حاضر به ۸.۶ درصد رسیده است که بالاترین حد در چهار دهه گذشته است.
این نهاد همچنین پیشبینی میکند که رشد اقتصادی کندتر از آنچه باشد که انتظار میرفت. پیش از این رشد اقتصادی ۲.۸ درصدی پیشبینی میشد اما برآوردهای جدید ۱.۷ درصد است.
طبق این گزارش نرخ بیکاری در آمریکا نیز به ۳.۷ درصد میرسد که بالاتر از حد انتظار ۳.۵ درصدی است.
فدرال رزرو پس از نشست خود در بیانیهای به باقی ماندن نرخ بیکاری در سطح پایین اشاره کرد و گفت: «فعالیتهای عمومی اقتصادی دوباره بهبود یافته است.»
این نهاد با این حال اضافه کرد که تورم همچنان «بالا است که منعکس کننده عدم تعادل عرضه و تقاضای مربوط به بیماری همهگیری، قیمتهای بالاتر انرژی و فشارهای گستردهتر قیمتگذاری است.»
این نهاد یادآور شد که تهاجم به اوکراین و تحریمها، «فشار بیشتری بر تورم ایجاد کرده و بر فعالیتهای اقتصادی جهانی تاثیر گذاشته است.»
فدرال رزرو همچنین به قرنطینه در چین اشاره کرد که طبق گفته این نهاد مشکلات زنجیره تامین را تشدید کرده است.
این نهاد تاکید کرد که آنها به شدت به خطرات تورم توجه دارند.
مطالب مرتبط…
بیت کوین به پایین ترین حد خود در 18 ماه اخیر رسید
آلمان شاهد کاهش شدید صادرات روسیه و افزایش واردات از چین است
پیشبینیهایی که بعد از این نشست منتشر شد نشان داد که مقامها انتظار دارند نرخ سود تا پایان سال به ۳.۴ درصد برسد، اقدامی که آثار آن را عموم مردم به صورت هزینه بیشتر وام مسکن، تحصیل و کارت اعتباری تجربه خواهند کرد.
بانکهای مرکزی اطراف جهان در حال برداشتن گامهای مشابهی هستند که به معنی تغییری عظیم برای اقتصاد جهان است به این دلیل که کسب و کارها و خانوارها برای سالها از نرخ سود کم بهره جستهاند.
در بریتانیا، جایی که شاخص بهای کالاهای مصرفی در ماه آوریل ۹ درصد جهش کرد، انتظار میرود بانک مرکزی انگلستان در روز پنجشنبه پنجمین افزایش نرخ بهره از ماه دسامبر را اعلام کند که آن را برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ به بیش از یک درصد خواهد رساند.
برزیل، کانادا و استرالیا هم نرخ سود را افزایش دادهاند، درحالی که بانک مرکزی اروپا طرحهایی را برای چنین اقدامی در تابستان تشریح کرده.
بانک مرکزی آمریکا در دوران همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰ نرخ بهره را برای کمک رشد اقتصادی به طور قابل توجهی کاهش داده بود، اما امسال تاکنون دو بار آن را افزایش داده است، ابتدا در ماه مارس به اندازه ۰.۲۵ درصد و بعد در ماه مه هم به اندازه نیم درصد.