فهرست مطالب
موج ششم شیوع ویروس کرونا با سویه اومیکرون در ایران در حالی شروع شده که روند بستریها در اغلب استانها صعودی است و از سوی دیگر بسیاری هنوز اقدام به تزریق دوز سوم واکسن نکردهاند.
به گزارش ره آورد نیوز به نقل از یورو نیوز، طبق آخرین اطلاعات منتشر شده تاکنون هفت شهر ایران در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند، ۴۳ شهر نارنجی و ۲۱۷ شهر در وضعیت زرد کرونایی هستند.
شهرهای کاشان (اصفهان)، فردوس (خراسان جنوبی)، قم (قم)، ابرکوه، اردکان، خاتم، مهریز (یزد) در وضعیت قرمز قرار دارند که سهم استان یزد بیشتر است و این موضوع باعث شده تا مدارس این استان به صورت غیرحضوری شود.
از سوی دیگر طبق اعلام وزارت بهداشت نزدیک به شش میلیون نفر تاکنون حتی یک دُز واکسن دریافت نکردهاند و حدود هفت میلیون نفر برای تزریق دُز دوم واکسن خود تاخیر داشتهاند.
بر اساس این آمار، تاکنون ۶۰ میلیون و ۶۱۸ هزار نفر دُز اول، ۵۳ میلیون و ۹۱۷ هزار نفر دُز دوم و ۱۶ میلیون و ۱۷۵ هزار نفر دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
این در حالی است که محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ایران امروز گفت تزریق دُز سوم واکسن کرونا اجباری میشود: « با تاکیدی که سازمان امور استخدامی کشور انجام خواهد داد و با تصویب ستاد مقابله با کرونا تزریق دوز سوم واکسن کرونا اجباری خواهد شد.»
وی همچنین تاکید کرد که «سعی داریم محدودیتهایی را در ۹ گروه شغلی که اهمیت زیادی در بحث انتقال بیماری دارند، اعمال کنیم.»
همزمان سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت که در هفته گذشته موارد ابتلا به کرونا در ایران افزایش چند برابری داشته است و سویه اومیکرون به سویه غالب در کشور تبدیل شده است.
از سوی دیگر مسعود یونسیان، دبیر کمیته اپیدمولوژی و پژوهش کرونا به ایلنا گفت که سرعت رشد موارد ابتلا بسیار زیاد است و به سرعت به عددی شش رقمی و بالای ۱۰۰ هزار نفر در روز خواهد رسید.
وی درباره پیش بینی موارد فوتی روزانه با سویه اومیکرون در ایران گفت: «اینکه تعداد موارد مرگ و میر روزانه ما به بالای صد نفر برسد، اصلا مساله دور از انتظاری نیست.
از طرفی اینکه میزان مرگ و میر به موج دلتا برسد و روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ مرگ تایید شده رسمی داشته باشیم نیز هم محتمل نیست.
به نظر میرسد که عددی بین ۱۰۰ نفر تا ۵۰۰ نفر مرگ و میر روزانه تایید شده خواهیم داشت.»
توصیهها به اولویت بندی آسترازنکا
محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اولویت استفاده از واکسن آسترازنکا را مربوط به دُز دوم و مسافرین اعلام کرد.
وی در رشته توییتی تصریح کرد که تاکنون حدود ۱۱ میلیون دُز از این واکسن در ایران تزریق شده است و گفت: «از ابتدا وزارت بهداشت اعلام کرده بود که به دلیل برخی عوارض نادر، در گروه سنی زیر ۵۰ سال سایر واکسنها ارجح هستند.
در ماههای اخیر و فراهم شدن انواع واکسنها، توصیه کشوری اولویت دادن مصرف به نوبت دوم (تکمیل دو نوبت) و واکسیناسیون مسافرین پس از کسب رضایت از افراد بوده است.»
با این حال روز گذشته برخی از رسانههای داخل ایران اعلام کردند که تزریق واکسن آسترازنکا در مشهد ممنوع شده است که به دلیل یک مورد فوتی پس از تزریق این واکسن بوده است.
اما روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد که شایعات درباره آسیبزا بودن واکسن آسترازنکا واقعیت ندارد و توقف موقت تزریق آسترازنکا در مشهد به دلیل عدم موجودی مقطعی آن است.
یک نظر
تعقيب: چند روز بعد از ابتلا به اومیکرون میتوان واکسن کرونا زد؟ - سایت خبری تحلیلی رهآورد