نیکول پاشینیان

بیانیه نخست وزیر ارمنستان در اعزام نیرو به قزاقستان

نیکول پاشینیان

پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در مورد اعزام نیروهای حافظ صلح سازمان پیمان امنیت جمعی به قزاقستان بیانیه‌ای منتشر کرد.

به گزارش ره آورد نیوز از اسپوتنیک، کرملین روز پنجشنبه ۶ ژانویه بیانیه ای از سوی نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، رئیس شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی، درباره اعزام نیروهای حافظ صلح این سازمان به قزاقستان منتشر کرد.
در ارتباط با درخواست رئیس جمهور جمهوری قزاقستان [قاسم ژومارت توقایف] و با توجه به تهدید امنیت ملی و حاکمیت جمهوری قزاقستان ناشی از مداخله خارجی، سازمان پیمان امنیت جمعی در بیانیه ای که پاشینیان در وب سایت رئیس جمهور روسیه منتشر کرد، تصمیم گرفت نیروهای حافظ صلح جمعی به جمهوری قزاقستان اعزام کند.
تیراندازی در آلماتی قزاقستان - اسپوتنیک ایران, 1920, 06.01.2022
همچنین از این پیام برمی‌آید که نیروها برای تثبیت و عادی‌ سازی اوضاع برای مدت محدودی به قزاقستان اعزام خواهند شد.
این واقعیت که شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی چنین تصمیمی را اتخاذ کرد، پیشتر روز پنجشنبه گزارش شد. در عین حال خاطرنشان شد که شورا هنگام اعزام نیرو به ماده ۴ پیمان امنیت جمعی استناد می کند.
اوایل روز چهارشنبه، توقایف از کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی برای غلبه بر “تهدیدات تروریستی” به دلیل اعتراضات در این کشور که به شورش و غارت تبدیل شد، درخواست کمک کرد.
در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۲، ساکنان شهرهای ژانائوزن و آکتائو در منطقه مانگیستاو (منطقه تولیدکننده نفت در غرب قزاقستان) نسبت به افزایش دو برابری قیمت گاز مایع اعتراض کردند.
قاسم ژومارت توقایف رئیس جمهور قزاقستان، دستور تشکیل یک کمیسیون دولتی برای بررسی وضعیت را داد.
وی در ۴ ژانویه اعلام کرد که آماده است تا خواسته اصلی معترضان را برآورده کند و قیمت بنزین را کاهش دهد.
اما اعتراضات به شهرهای دیگر هم کشیده شد. در آلماتی، بزرگترین شهر قزاقستان، در شامگاه ۴ ژانویه و در شب ۵ ژانویه، معترضان با مقامات امنیتی درگیر شدند، پلیس از گاز اشک آور استفاده کرد.

درباره‌ی morteza rahavard

دانش آموخته علوم سیاسی

همچنین ببینید

سیستم انتخاباتی آمریکا

تاریخچه‌ی سیستم انتخاباتی آمریکا

سیستم انتخاباتی آمریکا در دنیای لیبرال دموکراسی در نوع خود جالب توجه است؛ در ادامه ببینید چگونه ساختار نظام انتخاباتی این کشور از مدت ها پیش تنها به نفع دو حزب بزرگ بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *