درگیری در اوکراین

کشته شدن یک سرباز اوکراین در درگیری با جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه

درگیری در اوکراین

ارتش اوکراین روز شنبه ۱ ژانویه و همزمان با تشدید تنش با مسکو و متهم کردن جدایی‌طلبان به انجام سه حمله در ۲۴ ساعت گذشته، از کشته شدن یک سرباز خود در درگیری با جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه در شرق این کشور خبر داد.

 

این اولین گزارش کشته شدن یکی از نظامیان اوکراین از زمان آتش‌بس جدیدی است که ماه گذشته دو طرف درگیر بر روی آن توافق کردند.

 

درگیری‌هایی که در شرق اوکراین از سال ۲۰۱۴ میلادی شروع شد تاکنون بیش از ۱۳ هزار کشته برجای گذاشته است.

کی‌یف‌، از سال ۲۰۱۴ علیه جدایی‌طلبانی که از حمایت روسیه برخوردارند و بخش‌هایی از قلمرو شرق اوکراین در دنباس را در کنترل خود دارند در حال جنگ است.

 

دو طرف درگیر که دیگری به نقض توافق آتش‌بس متهم می‌کنند، ۲۲ دسامبر توافق کردند که آتش‌بس را در خط مقدم برقرار کنند.

 

بیشتر بخوانید

تماس تلفنی بایدن و پوتین بر سر اوکراین

 

روابط اوکراین و روسیه در سال‌های اخیر و خصوصا پس از آن که روسیه شبه جزیره کریمه اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرد، بسیار پرتنش شده و در حال حاضر شدیدترین تنش بعد از ضمیمه شدن کریمه به خاک روسیه را تجربه می‌کند.

 

حدود یک ماه هم است که تنش روسیه با کی‌یف، اتحادیه اروپا و آمریکا و به دنبال مستقر شدن ده‌ها هزار سرباز روس در مرزهای شرقی اوکراین به اوج خود رسیده است.

غرب روسیه را متهم می کند که در صدد مداخله نظامی و حمله به اوکراین است. مسکو اما هرگونه قصد حمله به اوکراین را رد و ادعا می‌کند که هدفش از استقرار نظامیان در مرز مقابله با تحریک‌ها و تهدیدهای ناتو و کی‌یف است.

 

مسکو عضویت اوکراین در ناتو را خط قرمز خود خوانده و اعلام کرده است که ناتو نباید به مرزهای اتحاد جماهیر شوروی سابق گسترش یابد، خواسته‌ای که در مذاکرات روسیه با آمریکا در ماه جاری میلادی به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.

 

همزمان، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قرار است فردا یکشنبه با همتای اوکراینی خود ولودیمیر زلنسکی تلفنی گفتگو کند.

 

زلنسکی در سخنرانی تلویزیونی خود به مناسبت سال نو میلادی به اوکراینی‌ها اطمینان داد که پایان دادن به جنگ در مرزهای شرقی هدف اصلی اوست.

 

 

درباره‌ی morteza rahavard

دانش آموخته علوم سیاسی

همچنین ببینید

سیستم انتخاباتی آمریکا

تاریخچه‌ی سیستم انتخاباتی آمریکا

سیستم انتخاباتی آمریکا در دنیای لیبرال دموکراسی در نوع خود جالب توجه است؛ در ادامه ببینید چگونه ساختار نظام انتخاباتی این کشور از مدت ها پیش تنها به نفع دو حزب بزرگ بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *