فهرست مطالب
هرچند کارلوس کیروش آخرین بار در روز شکست ۳-۰ ایران در مقابل ژاپن در بازیهای جام ملتهای آسیا در ژانویه ۲۰۱۹ روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران نشست اما با گذشت ۲ سال و نیم، هنوز نام این مربی پرتغالی در فوتبال ایران به گوش میرسد.
به گزارش ره آورد نیوز به نقل از یورونیوز، در فاصله چند ماه مانده تا آغاز جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، شایعات در خصوص سرنوشت نیمکت تیم ملی فوتبال ایران همچنان پررنگ است و گزارشهای متعددی در خصوص احتمال برکناری دراگان اسکوچیچ از هدایت تیم ملی فوتبال ایران منتشر شده است.
مرد کروات که برخلاف انتظار و پیشبینیها توانست تیمملی ایران را از مرحله نخست مقدماتی جام جهانی به سلامت عبور دهد و در مرحله دوم هم سادهترین و سریعترین صعود تاریخ ایران به جام جهانی فوتبال را رقم بزند، از همان روز نخست چندان از سوی طرفداران فوتبال در ایران محبوب نبود.
اسکوچیچ هرچند با تیم ملی پیروزیهای پیاپی را کسب کرد و توانست جایگاه ایران را خیلی زود برای حضور در رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ رزرو کند اما هرگز نتوانست اعتماد جامعه فوتبال را جذب کند.
ره آورد نیوز را در اینستاگرام دنبال کنید؛ روی نوشته کلیک کنید…
حالا در روزهای اخیر شایعات در خصوص برکناری او شدت گرفته و رسانههای ورزشی در ایران از احتمال استخدام دوباره کارلوس کیروش به عنوان سرمربی تیم ملی ایران میدهند.
کارلوس کیروش هرچند برخلاف اسکوچیچ طرفداران سفت و سختی دارد، اما در مقابل مخالفانش هم کمشمار نیستند.
طرفداران کارلوس کیروش نظم، دیسیبلین و بازی تدافعی تیمهای تحت هدایت او را تحسین میکنند و معتقدند کاریزمای او میتواند به برگ برندهای برای تیم ملی ایران در رقابتهای جهانی ۲۰۲۲ تبدیل شود.
همچنین سابقه حضور او در فوتبال انگلستان به او این کمک را میکند که شناخت مناسبی از انگلستان و ولز، دو حریف تیم ملی در رقابتهای جام جهانی داشته باشد.
در مقابل اما مخالفان این سرمربی پرتغالی معتقدند بازی دفاعی او بیشتر به ضد فوتبال شبیه است و موجب میشود طرفداران تیم ملی از تماشای بازی زیبا محروم شوند.
همچنین گروهی دیگر عدم نتیجهگیری کارلوس کیروش را در تیمهای مختلفی که هدایت آنها را برعهده داشته، یکی دیگر از دلایلی مخالفت خود میدانند.
مربی که بیش از اینکه به واسطه پیروزیها و موفقیتهایش شناخته شده باشد، به باختهای آبرومندانه با فاصله کم مشهور است.
همین مسئله سبب شده مخالفان کارلوس کیروش استدلال کنند که تیم ملی با هدایت او جاهطلبی برای صعود را نخواهد داشت و باز هم تنها برای حضور و وداعی آبرومندانه راهی جام جهانی خواهد شد.
با این حال نمایشهای ناامیدکننده تیم ملی ایران در دوران هدایت اسکوچیچ در مقابل تیمهای قویتر مانند کره جنوبی و الجزایر موجب شده تا برخی از طرفداران فوتبال نگران این باشند که تیم ملی در قطر به نتایجی حتی بدتر از ادوار پیشین جام جهانی دست یابد.
کارنامه کالروس کیروش پس از ترک ایران
کارلوس کیروش پس از ترک ایران با قراردادی راهی کلمبیا شد تا بتواند بار دیگر این کشور را به رقابتهای جهانی برساند.
مرد پرتغالی البته در این امر ناکام بود و پس از کسب نتایجی ضعیف و شکستهای پرگل در مقابل رقبا از کار برکنار شد. ضمن اینکه کلمبیا هم از صعود به جام جهانی باز ماند.
با این حال کارلوس کیروش که رویای حضور برای چهارمین دوره متوالی در جام جهانی را در سر داشت بلافاصله پیشنهاد مصر را پذیرفت تا هدایت این کشور را در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ پذیرا شود.
مصر که چهار سال قبل در جام جهانی روسیه حضور داشت اینبار با هدایت کیروش نتوانست به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر راه یابد.
یاران محمد صلاح با پذیرش دو شکست در مقابل سنگال در ضربات پنالتی هم فینال جام ملتهای آفریقا را به رقیب واگذار کردند و هم از راهیابی به جام جهانی باز ماندند.
مطالب مرتبط…
۱۸ مربی بینالمللی در دسترس برای نیمکت تیم ملی فوتبال ایران
کیروش پس از آن از هدایت مصر هم کنار رفت و حالا در فاصله چند ماه مانده تا جام جهانی همچنان رویای خود برای چهارمین حضور در جام جهانی را جستجو میکند.
سایه سنگین کیروش بر سر اسکوچیچ
رسانههای ورزشی در ایران گزارش دادهاند که مراجع بالادستی فدراسیون و احتمالا در وزارت ورزش خواهان برکناری اسکوچیچ و جذب کارلوس کیروش و یا یک سرمربی ایرانی برای پذیرش هدایت تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ شدهاند. هرچند هنوز مشخص نیست این تصمیم در نهایت اجرایی خواهد شد یا خیر.
پس از گسترش شایعات در خصوص احتمال برکناری اسکوچیچ بازیکنان تیم ملی هم به موضوع واکنش نشان دادند.
سردار آزمون، مهاجم باشگاه لورکوزن آلمان که در دوران کیروش به واسطه عملکرد دفاعی که مربی تیم از او انتظار داشت چندان نتوانسته بود در کارهای هجومی خودی نشان دهد در صفحه اینستاگرام خود از مسئولان ورزش کشور خواست در مقطع فعلی دست به تغییر سرمربی تیم نزنند.
آزمون در یک استوری در اینستاگرام خود نوشت: «ما اعضای تیم ملی از تلاشها و حمایتهای مقامات دولت در راستای حمایت همهجانبه از تیم ملی تشکر و اعلام میکنیم در شرایط فعلی فرد فرد بچههای تیم ملی همدل و یکصدا در کنار کادر فنی تلاش خواهیم کرد تا در جام جهانی قطر دل مردم ایران را همچون گذشته شاد کنیم.»
آزمون همچنین در ادامه از مسئولان ورزش ایران خواسته است ضمن اعتماد به تیم ملی، کسی را تغییر ندهند و هرگونه تغییر را به بعد از جام جهانی قطر موکول کنند.
این استوری مشترک همچنین از سوی بازیکنان دیگری چون شجاع خلیلزاده و علیرضا بیرانوند نیز به اشتراک گذاشته است.
با این حال سایز بازیکنان تیم ملی تاکنون واکنشی رسمی به اخبار منتشر شده در این رابطه نداشتهاند.
مسئلهای که میتواند نشان از چنددستگی در اردوی تیم ملی فوتبال ایران داشته باشد؛ موضوعی که چه با ادامه حضور اسکوچیچ و چه با آمدن کیروش یا دیگری میتواند به پاشنه آشیل تیم ملی در قطر تبدیل شود.
اما در شرایطی که بحثها پیرامون حضور یا عدم حضور کارلوس کیروش در تیم ملی بار دیگر داغ شده، بد نیست نتایجی را که ایران با مرد پرتغالی کسب کرده، مرور کنیم.
تیم ملی ایران در دوران حضور ۸ ساله او به عنوان سرمربی تیم ملی دو بار به جام جهانی صعود کرد که حاصل ۶ بازی تیم ملی در این رقابتها ۳ شکست در مقابل آرژانتین، اسپانیا و بوسنی، دو تساوی مقابل نیجریه و پرتغال و یک پیروزی در برابر مراکش به لطف گل به خودی بازیکن حریف بوده است.
نتایجی که با به ثمر رساندن ۳ گل که یکی از آنها از روی نقطه پنالتی، دیگری توسط بازیکن حریف و سومی توسط رضا قوچان نژاد در شکست ۳-۱ مقابل بوسنی به ثبت رسیده است.
تیم کیروش هرچند در خط هجومی عملکرد موفقی نداشته اما در دفاع بهتر ظاهر ظاهر شده و در این ۶ مسابقه، ۶ گل دریافت کرده است. ۳ گل مقابل بوسنی و همچنین یک گل در مقابل کشورهای آرژانتین، پرتغال و اسپانیا.
به هر ترتیب باید منتظر ماند و دید کیروش سومین رئيس جمهوری ایران را هم ملاقات خواهد کرد یا خیر؛ مربیکه پیشتر هم با محمود احمدی نژاد و هم با حسن روحانی دیدار کرده و هر دوران هر دو رئيس جمهوری پیشین ایران، هدایت تیم ملی را برعهده داشته است.
عملکرد کارلوس کیروش در فوتبال جهان
کیروش سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران در 35 سال مربیگری خود تنها 6جام به دست آورد یعنی بهطور میانگین تقریبا هر 6 سال یک جام.
این درحالی است که او 8 سال سکان هدایت ایران را برعهده داشت و طبق کارنامهاش در این 8 سال باید حداقل یک جام میآورد اما بدون جام ایران را ترک کرد.
شروع کیروش با جام
اولین تجربه سرمربیگری او در تیم ملی زیر 16 سال پرتغال بود، تجربهای که همراه با موفقیت بود و نام او را بر سر زبانها انداخت.
این مربی پرتغالی دو بار در سالهای 1989 و 1991 تیم زیر 20 سال پرتغال را به قهرمانی مسابقات جام جهانی زیر 20 سال رساند و نسل طلایی فوتبال پرتغال را معرفی کرد و بازیکنانی همچون لوییز فیگو، روی کاستا و ژوائو پینتو زیرنظر او به جهان فوتبال معرفی شدند.
کارلوس کیروش ماجراجویی خود در رده باشگاهی به عنوان سرمربی را با قبول سرمربیگری تیم اسپورتینگ لیسبون پرتغال آغاز کرد و در دو فصلی که هدایت این تیم را برعهده داشت، یک قهرمانی در جام حذفی پرتغال و یک قهرمانی در سوپرجام پرتغال را برای این تیم به ارمغان آورد.
آغاز موفق و پایان بد با رئال
کارلوس کیروش مربی پرتغالی کارش را با رئال مادرید کهکشانی که بازیکنان بزرگی همچون زینالدین زیدان، لوییز فیگو، روبرتو کارلوس، رونالدو و دیوید بکام را در ترکیب داشت، آغاز کرد و در همان ابتدا سوپرجام اسپانیا که «تکبازی» بود را برای این تیم به ارمغان آورد. کیروش با تیم پرستارهاش شروع خوبی در فصل 4-2003 داشت، اما در نهایت با پنج شکستی که تیمش در پایان فصل متحمل شد در لالیگا به عنوان چهارمی رسید و قهرمانی از آن والنسیا شد.
آنها در لیگ قهرمانان اروپا و جام حذفی نیز ناموفق بودند تا فلورنتینو پرس، رییس باشگاه رئال مادرید کیروش را تنها پس از گذشت 10 ماه از حضورش روی نیمکت کهکشانیها، اخراج.